معرفی منابع آنلاین و رایگان برای آموزش UX (قسمت اول)
برویم کلاس حضوری؟ دوره غیرحضوری؟ معلم خصوصی؟ دورههای طراحی تجربه کاربری آنلاین چطور ؟ چرا UX را یاد بگیریم؟ آموزشUX را از کجا شروع کنیم؟ اصلا میشود خودمان یاد بگیریم٬ بدون اینکه کلاس برویم و هزینه بکنیم؟ اگر بله٬ کدام ویدئوهای یوتیوب؟ کدام مقالهها و کدام وبسایتها؟ باید به منابع انگلیسی مراجعه کنیم یا منابع فارسی خوب و دقیق هم پیدا میشود؟
پاسخ به سوال اول تا حد زیادی به خود شما بستگی دارد. بعضیها حتما باید در محیط کلاس باشند تا یاد بگیرند. بعضیها باید خودشان از روی کتاب بخوانند. بعضیها حتما باید از زبان معلم مفاهیم را بشنوند تا یاد بگیرند. بعضیها٬ مثل من٬ اول ترجیح میدهند در کلاس شرکت کنند تا با مفاهیم اساسی آشنا شوند و بعد با کتاب و ویدئو و مقاله به یادگیری ادامه دهند.
علاوهبراینکه شما با چه شیوهی آموزشی بیشتر ارتباط برقرار میکنید٬ شرایط مالی شما نیز در این انتخاب مهم است. شاید بهترین کلاسها و دورههای آموزشی خیلی گران باشند و شما نتوانید از عهدهی شهریهی آنها بربیایید. این نباید مانعی برای یادگیری شما باشد. شما باید بروید دنبال پیدا کردن منابع آنلاین رایگان و خوب یا دوره طراحی تجربه کاربری آنلاین با قیمت مناسب.
منابع آنلاین و رایگان برای آموزش UX
دراینجاست که یوتیوب و اینستاگرام و تلگرام و گوگل به کمک شما میآیند. کافی است در گوگل سرچ کنید آموزش UX یا منابع آموزشی UX و یا بهترین سایتها برای یادگرفتن UX و یا تجربه کاربری چیست؟ و یا بهترین طراحان UX و… اگر در اینستاگرام طراحان ایرانی یا اکانتهایی که مطالب آموزشی را در حوزهی دیجیتال مارکتینگ٬ سئو٬ طراحی وبسایت یا آموزش دیزاین به اشتراک میگذارند فالو کنید٬ قطعا چیزهایی گیرتان خواهد آمد.
اما این حجم از منابع آنلاین شاید خیلی هم خوب نباشد٬ چون شما نمیدانید کدام واقعا اصیل و دستاول است و کدام کپی؟ اطلاعات دقیق٬ درست و بهروز را به اشتراک میگذارند یا نه؟ آیا فقط تعداد کمی از اطلاعاتشان رایگان است و از یکجایی به بعد باید اشتراک بخرید و یا هزینهای را پرداخت کنید؟ از بین منابع آنلاین انگلیسی و فارسی کدامها معتبرتراند؟
دراینجاست که این مطلب و مطالب آینده بهکارتان میآید. من در این نوشته تلاش میکنم منابع آنلاین٬ معتبر و رایگان آموزش ux را به شما معرفی کنم. با وبسایتهای انگلیسی شروع میکنم. میدانید که بالاخره بیشتر منابع دستاول در این حوزه به زبان انگلیسی نوشته شدهاند. اما نگران نباشید. به منابع آنلاین فارسی هم میرسیم.
بریم سراغ اولین وبسایت!
اولین وبسایت برای آموزش UX: thefutur
باید به اطلاعتان برسانم که این سایت فوقالعاده است چون برای هر موضوعی ۴ منبع آموزشی (مقالهها٬ ویدئوها٬ پادکستها و دورههای آموزشی) در اختیار شما میگذارد. ۳ منبع اول کاملا رایگان هستند ولی متاسفانه باید اضافه کنم که دورههای آموزشی و کتابها رایگان نیستند و شما باید برای خرید آنها هزینهاش را بپردازید. اما اصلا نگران نباشید٬ چون منابع رایگانی که در این سایت پیدا میکنید آنقدر زیاد و مفید و متنوع است که نیازی به منابع پولیاش نخواهید داشت.
اولین ویژگی خیلی خوب Thefutur این است که طراحی بسیار سادهای دارد و شما بهراحتی میتوانید با آن کار کنید و در سایت بچرخید. دومین ویژگی خوب این است که این سایت علاوهبر آموزش دیزاین و مهارتهای لازم برای ux ٬ برای آموزش دو موضوع دیگر یعنی Business Fundamentals و Personal Developments نیز منابع دارد و فعال است. کافی است روی Learn در سایت کلیک کنید.
سومین ویژگی این سایت دستهبندی موضوعی مطالب است. مطالب مربوط به آموزش دیزاین در دستهی Creative Skills قرار داده شده است. خود این دسته به ۶ زیردسته تقسیم شده:Brand Strategy, Typography, Motion Design, Logo Design, Graphic Design, Design. زیر هر یک از آن عناوین ۶گانه٬ مطالب مختلفی هم برای مبتدیان و هم برای حرفهایها دربارهی تمام جوانب آن موضوع تولید شده است. بنابراین٬ شما از مطالب آسانتر و ابتداییتر میتوانید شروع کنید و پیش بروید.
دومین وبسایت برای آموزش UX: UX Collective
امکان ندارد عاشق این وبسایت نشوید. این سایت (یا درواقع مجله) از دل Medium متولد شده و بخشی از آن است؛ جاییکه فقط مطالب مرتبط با طراحی تجربه کاربری به انتخاب دو ادیتور آورده میشوند. ادیتورها دو طراح خیلی باحال هستند که به گفتهی خودشان میخواستند جایی خلق کنند تا طراحان سراسر دنیا بتوانند حرفهایشان را به اشتراک بگذارند.
شما ۴ انتخاب دارید. اولی٬ مطالب انتخابی دو ویراستار سایت است. در این بخش آنها بهترین مقالههایی که کاربران مدیوم٬ درواقع طراحان ux از سراسر دنیا دربارهی این حرفه نوشتهاند٬ آوردهاند. پس٬ نیازی نیست بروید و تمام نوشتههای مدیوم را زیروروکنید. قبلا کسی این کار را کرده و بهترینها را برای شما جمعآوری کرده است.
دومین انتخاب شما دریافتکردن خبرنامهی این مجموعه است. این خبرنامه اختصاصا برای علاقهمندان به طراحی تجربه کاربری و حرفهایها تولید میشود و تازه کاملا رایگان است. سومین انتخاب شما Leading with Craft٬ بخشی است که در آن حرفهایها دربارهی بازار کار٬ نیاز و تغییرات بازار کار٬ مسیر شغلی طراحان و چالشهای موجود در این مسیر نوشتهاند.
چهارمین انتخاب شاید بیشتر به کار طراحان حرفهای بیاید٬ چون با استفاده از آن میتوانند برای UX COLLECTIVE بنویسند و حرفشان به گوش حداقل ۳۰۰ هزار دنبالکنندهی آن برسد. البته٬ فکر میکنم خواندن داستان طراحان حرفهای برای تازهکاران خالی از لطف نباشد.
این مطلب را با معرفی همين دو منبع تمام میکنم. اگر سری به این دو وبسایت بزنید٬ مطمئنم متوجه میشوید که میتوانید از این دو منبع از شروع آموزش ux تا زمانیکه طراح تجربه کاربری حرفهای و موفقی شوید استفاده کنید. یادگیری هرگز پایانی ندارد. از یکجایی شروع میکنید و باید ادامه دهید. حتی زمانیکه حرفهای شوید باید خودتان را بهروز نگه دارید و از طراحیها و تجربههای موفق و اشتباهات دیگران و طراحیهای نهچندان موفقشان بیاموزید.